فریدون حلمی

استاد فریدون حلمی متولد ۲۵ دی‌ماه سال ۱۳۱۹، از معدود هنرمندان سازنده‌ی تنبک در ایران به شمار می‌رود.

وی ابتدا تکنسین الکترومکانیک بود، اما در میان‌سالی ساخت تنبک را آغاز کرد و با تحسین و تشویق استاد امیرناصر خان افتتاح، ساخت تنبک را با جدیت ادامه داد. استاد حلمی اولین کارگاه خود را در سال ۱۳۶۲ و در سن ۴۲ سالگی در محله‌ی گیشای تهران راه‌اندازی کرد و پس از مدت کوتاهی، با توسعه‌ی فعالیت‌هایش از آنجا به منطقه‌ی سعادت‌آباد نقل مکان کرد و تا کنون در همان کارگاه مشغول فعالیت است.

صنایع تنبک‌سازی حلمی علاوه بر کارگاه تهران، چند کارگاه کوچک نیز در شهرهایی از جمله اصفهان، شهرضا، آباده و کرج دارد که به ساخت و تولید بعضی قطعات مشغول‌اند. با این وجود، مقر اصلی ساخت و مونتاژ نهایی تنبک‌های حلمی همان کارگاه تهران است. از نکات قابل ذکر در ارتباط با استاد حلمی می‌توان به بنیان‌گذاری و استاندارد‌سازی اصول تنبک‌سازی اشاره کرد. استاندارد‌سازی ساز توسط گروه تنبک‌سازی حلمی، به معنای ساخت ساز بر اساس قواعد و اصول حرفه‌ایِ حاصل از دانش و تجربه است که به خلق محصولی با کیفیت و متمایز از سایر رقبا منجر می‌شود.

صنایع تنبک‌سازی استاد حلمی در حال حاضر به ساخت انواع تنبک می‌پردازد؛ از جمله تنبک یک‌تکه ، تنبک چند‌تکه و تنبک فایبرگلاس. گفتنی است یک مدل تنبک نیز با نام تنبک کوکی طرح استاد قنبری‌مهر، به تعداد محدود ۸۸۰ عدد توسط این کارگاه به تولید رسیده است.

وجود مهر حلمی روی تنبک‌های ساخته شده توسط گروه تنبک‌سازی حلمی، تضمین‌کننده‌ی کیفیت و استاندارد بودن آن ساز است؛ موضوعی که مصداق آن را می‌توان در انتخاب ساز اساتید بزرگ تنبک‌نوازی به چشم دید.